Курс по wordpress

Цена: 110лв. 49.50лв.

Научи се как да работиш с една от най-популярните и безплатни платформи за създаване на блогове, уеб сайтове и онлайн магазини – WordPress! Премини курса "Стъпка по стъпка с WordPress" и накрая на обучението ще имаш готов и завършен уеб сайт!

 • Курсът е с продължителност от 2 месеца
 • След обучението ще имате един готов и завършен уеб сайт, изграден лично от вас
 • Курсът се провежда изцяло онлайн и включва видео уроци, както и текстова част
 • Съставен от над 50 урока
 • Сертификат за завършен курс по WordPress

Поръчай този онлайн курс

 

Онлайн курс WordPress от Web SolutionWordPress - онлайн курс

WordPress е една от най-популярните системи за изработка и управление на уеб сайтове (CMS).

Тази система е използвана при създаването на 26,3% от всички сайтове по цял свят. Преди да разгледаме какво представлява WordPress  ще се запознаем със:

Системите за управление на съдържание (CMS)

Системата за управление на съдържанието или Content Management System (CMS) е компютърен софтуер, който подпомага своите потребители в процеса на управление на съдържанието. Тя улеснява организацията, контрола и публикуването на големи количества документи и друго съдържание, като изображения и мултимедийни ресурси. Системата за управление на съдържанието улеснява съвместното създаване на документи от различни потребители.

Чрез CMS потребителите извършват създаване, редактиране, управление, търсене, и публикуване на различни видове съдържание. Това приложение често се използва за публикуване, съхранение, контролиране и обновяване на съдържанието във вид на новини, статии, икономически субекти, наръчници, технически ръководства, маркетингови брошури и др. Управляваното съдържание може да включва компютърни файлове, изображения, аудио файлове, видео файлове, електронни документи и друг тип уеб съдържание. Най-често тези системи дават възможност на много редактори да работят по различни части на съдържанието, по едно и също време или един след друг.

wordpress курсКакво е WordPress

WordPress  е вид свободен софтуер с отворен код за създаване на блоговесайтове и онлайн магазини, използващ система за управление на съдържанието (CMS) и е базиран на PHP и MySQL.

WordPress предлага изключително лесен и интуитивен административен панел, който е полезен за обикновените потребители. Същевременно отвореният код предлага голяма свобода на специалистите. Цялата система предлага огромен набор от безплатни и (относително) евтини шаблони, наречени „теми“ (themes) и разширения (plugins).

Високата популярност се дължи на това, че WordPress предлага:

 • Възможност за публикуване с помощта на програми от трети страни
 • Лесно инсталиране и конфигуриране (в което скоро ще се убедите)
 • Поддръжка на RSS, Atom, trackback, pingback
 • Подключаеми разширения (plugins) с уникално проста система за взаимодействие с кода
 • Поддръжка на така наречените „теми“, позволяваща лесна промяна както на външния вид, така и на начина на представяне на данни
 • „Темите“ са реализирани като набор от файлове-шаблони, което влияе положително на скоростта и гъвкавостта
 • Огромни библиотеки от „теми“ и „плъгини“
 • Зададеният архитектурен потенциал позволява лесното реализиране на комплексни решения

На края на този курс ще имате един готов и завършен уеб сайт